Praktische tips voor een goed onderhouden woning
Van een lekkende dakgoot en schimmel op je muur tot afbladderend schilderwerk en problemen met dakbedekking. Het zijn allemaal voorbeelden van achterstallig onderhoud. Door er op tijd bij te zijn en je woning goed te onderhouden, kun je deze vervelende situaties voorkomen én geld besparen. Maar welke onderhoudsklussen moet je doen en wanneer? Aannemer Coen den Hollander helpt je op weg. Hij geeft praktische tips en laat zien waar je op moet letten in en rondom je woning.
Een goed onderhouden woning kost minder en is meer geld waard
Bovendien is het fijn wonen in een woning waar alles goed werkt en er netjes uitziet. Maar waarom sluipt achterstallig onderhoud er toch in? Uitstelgedrag kan een reden zijn of gebrek aan kennis, maar ook geld speelt een rol. Daarom is het goed om te weten dat een slecht onderhouden woning uiteindelijk meer geld kost. Met goed onderhoud voorkom je kostbare (spoed)reparaties die, laten we eerlijk zijn, altijd komen op het verkeerde moment.
Controleer elk jaar je woning
Belangrijk is om elk jaar weer opnieuw te kijken naar je woning, wat er aan onderhoud moet gebeuren. Met de uitgebreide BouwGarant jaarlijkse controlelijst kun je een plan van aanpak maken. Veel onderhoudsklussen in en om je woning kun je goed zelf. Maar sommige onderhoudsklussen niet of besteed je juist liever uit. Een aannemer kan je dan verder helpen. Vind hier een BouwGarant-aannemer bij jou in de buurt.
Kosten voor het onderhoud
Wat je kwijt bent aan het onderhoud van je woning is natuurlijk afhankelijk van wat er moet gebeuren. In de podcast 'Achterstallig onderhoud aan je huis' van het BouwGarant Journaal hoor je meer over het financiële plaatje van onderhoud; hoe je er verstandig mee om kunt gaan. Ook op eigenhuis.nl vind je veel informatie over onderhoud en wat een onderhoudsklus gemiddeld kost.